Sanal gez online al

Koronavirüsle mücadelede evde kalmaya devam... Bu süreçte ev satacak ya da kiralayacaklar için riski en aza indirecek çözümler ortaya çıktı. Evler sanal ortamda geziliyor, alıcı için dron çekimleri yapılıyor. Görüntülü konuşma ile sorular cevaplanırken, pazarlık da yapılıyor. Alım-satımda tapu başvuruları online tamamlanırken, sadece ıslak imza için evden çıkılıyor. Kiralamada ise evden çıkmaya gerek kalmıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sanal gez online al

Koronavirüsle mücadelede en temel önlem evde kalmak. Milyonlarca vatandaş zorunda olmadıkça dışarı çıkmıyor. Ne var ki hayat da bir yandan devam ediyor. Bu süreçten kiralık ev bulmak, evini satmak zoruda olanlar da var. Küresel salgının ne zamana kadar süreceği belli olmadığı için gayrimenkul danışmanlık şirketleri mevcut şartlara göre çözüm üretiyor. Son günlerde danışmanlık şirketleri ve inşaat firmaları dijital ortama geçti. Evler sanal ortamda geziliyor, evin çevresi için dron çekimler yapılıyor. Mail, görüntülü konuşma ile pazarlık yapılıyor, web-tapu hizmetiyle de işlemler tamamlanıyor.

Sanal gez online al - Resim : 1

SÜREÇ DİJİTALE TAŞINDI

Emlak danışmanlığı yapan Kristal Türkiye’nin Yönetim Danışmanı Zennure Özen, korona günlerinde tüm süreçleri dijital platforma taşıdığını söyledi. Zorunlu haller ya da tercihler nedeniyle alım-satım işlemlerinin sürdüğünü belirten Özen, “Ticari hayatı olumsuz etkilenen vatandaş yatırım için aldığı evi satmak istiyor. Kalabalık semtlerde yaşayanlar şehirden uzak ev bakıyor. Ya da korona öncesi başlayan alım-satım süreçleri tamamlanıyor. Bu nedenlerle son 2 haftada işlem sayımızda düşüş olmadı” dedi. Taleple olsa da alıcıların ev ev dolaşmak istemediğini de belirten Özen, gayrimenkuldeki dijital süreci şöyle anlattı:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER