Rusya açıkladı: İlacı bulduk

Rusya Federal Biyomedikal Ajansı, son bir ayda yaptıkları araştırmalar neticesinde virüsü yenecek ilaç geliştirmeyi başardıklarını açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rusya açıkladı: İlacı bulduk

RUSYA’nın resmi haber ajansı RİA’nın haberine göre geliştirilen ilaçta sıtmaya karşı kullanılan ‘Meflokin’ ilacı baz alındı. Yeni ilacın sonuç verdiğini söyleyen Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA) Başkanı Veronika Skvartsova “Çalışmalarımızda Çin ve Fransa’da başlatılan araştırmaların devamını getirerek ‘Meflokin’ sıtma ilacı bazında koronavirüsü yenecek yeni ilacı geliştirdik. Koronavirüse yakalanmış tüm hastalarda etkili olacak ilaç koronavirüsün insan hücresi içine girerek onu parçalamasına ve virüsün replikasyonlar yaratarak çoğalmasını önleyici etki yapıyor” dedi.

DENEME SAFHASI

Rusya’nın eski Sağlık Bakanı da olan Skvartsova ilacın hastalar üzerinde deneme safhasına geldiğini de söyledi. Skvartsova ilaç geliştirme çalışmalarının Dünya Sağlık Örgütüyle Rusya Sağlık Bakanlığı programı çerçevesinde yürütüldüğünü bildirdi. Geçen hafta da Sibirya bölgesi Novosibirsk şehrindeki biyolojik araştırmalar merkezi Vektor, virüse karşı altı yeni aşı numunesi geliştirilerek hayvanlar üzerinde denenmeye başlandığını duyurmuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER