Rüstem Paşa Camii Nerede? Rüstem Paşa Camisi Tarihi, Özellikleri, Hikayesi Ve Mimarı Hakkında Bilgi

Rüstem Paşa Camii, Osmanlı döneminin önemli camilerindendir. Özellikle Mimar Sinan tarafından yapılması ayrı bir önemli kılıyor. Günümüzde olduğu gibi yapıldığı dönemde de ticaret bölgesi içinde yer alıyor. Cami hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rüstem Paşa Camii Nerede? Rüstem Paşa Camisi Tarihi, Özellikleri, Hikayesi Ve Mimarı Hakkında Bilgi

Camii, Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı ve devrin sadrazamı Rüstem Paşa adına yaptırılmıştır. Külliye olarak yapılan caminin alt kısmı depo ve dükkanlardan oluşuyor. Cami, Mimar Sinan’ın sekiz destekli kubbeli cami planının ilk örneğini teşkil ediyor.

Rüstem Paşa Camii Hakkında Bilgi

Rüstem Paşa Camii, külliye olarak İstanbul’un günümüzde en hareketli yerlerinden biri olan Tahtakale’de bulunuyor. O dönemde de bu bölge ticaret alanı olarak hareketliymiş. Caminin bulunduğu alan çukurda kaldığı için alt kısma dükkanlar ve depolar yapılmış. Bunların üzerine cami inşa edilmiş.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER