Avukata büyük şok! Bilecik'te rüşvetin görüntüleri ortaya çıktı

Bilecik'in Söğüt ilçesinde belediyenin gençlik merkezi yapmak için kamulaştırma davası açtığı 2 arazi için, 450 bin lira rüşvet istediği öne sürülen hazine avukatı Alptekin Y.’nin de aralarında bulunduğu 2’si kurum müdürü 6 şüpheliyle ilgili soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede rüşvet ve gerçeğe aykırı bilir kişi raporu düzenlemek suçlarından 2 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Alptekin Y.’nin önceden seri numaraları alınmış 450 bin lirayla yakalandığı anların operasyon görüntüleri ortaya çıktı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Avukata büyük şok! Bilecik'te rüşvetin görüntüleri ortaya çıktı

Söğüt Belediyesi, geçen şubat ayında Milli Emlak Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan 6,5 dönümlük 2 araziye gençlik merkezi yapma amacıyla proje hazırlayıp, arazinin kamulaştırılması için dava açtı. Davaya hazine avukatı olarak atanan Alptekin Y., iddiaya göre, işlemlerin hızlandırılması ve kamulaştırma bedelinin düşük maliyetlerde çıkarılması için belediye avukatı Ahmet Çağlar İspir’den 600 bin lira rüşvet istedi. Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever ve avukat İspir, Söğüt Cumhuriyet Başsavcılığı’na hazine avukatı hakkında suç duyurusunda bulundu. İhbar üzerine savcılık talimatıyla harekete geçen Bilecik Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, avukat Alptekin Y.’yi takibe aldı. Alptekin Y., belediye avukatı İspir ile yaptığı görüşmelerin ardından rüşvet olarak 450 bin lirada anlaştı.

Avukata büyük şok! Bilecik'te rüşvetin görüntüleri ortaya çıktı - Resim : 1

Belediye avukatı Ahmet Çağlar İspir, Alptekin Y. ile edilen bir kafeteryada buluştu. İspir, daha önceden seri numaraları alınmış içinde 450 bin lira olan çantayı Alptekin Y.’nin oturduğu masadan altına koydu. İkilinin kısa süreli sohbetinin ardından belediye avukatının mekandan ayrılmasıyla jandarma ekipleri harekete geçti.

Avukata büyük şok! Bilecik'te rüşvetin görüntüleri ortaya çıktı - Resim : 2

Alptekin Y., içinde 450 bin lira olan çantayla yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan incelemelerin ardından avukat Alptekin Y.’nin paraları aldıktan sonra Söğüt Mal Müdürü Süleyman A.’yı arayıp, ‘Beni buradan aldır’ dediği, 3 dakika sonra ise Bilecik El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü aynı zamanda bilirkişilik yapan Aytekin Y.’yi arayıp ‘teslimat geldi’ dediği de teknik takibe takıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER