Pusulayı kim buldu ve icat etti? Pusula ne zaman bulundu

Pusula icadı tarihte dönüm noktası olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle de pusulanın icadı ve gelişimi her zaman merak uyandırmıştır. Sizin için pusulayı kim buldu? Pusula ne zaman bulundu sorularını cevapladık.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Pusulayı kim buldu ve icat etti? Pusula ne zaman bulundu

Pusula, yön bulma ve konum belirleme noktasında önemli bir görev üstlenmektedir. Pusulanın icadından önce yıldızlara ve ağaçlarda oluşan yosunlara göre yön belirlemek mümkündü. Ancak pusulanın icadı ile karada, denizde ve havada yön bulmak daha kolay olmuştur.

 Pusulayı Kim Buldu ve İcat Etti?

 Pusulanın ilk olarak Çin Han Hanedanlığında M.S 1.yy da icat edilmiştir. Tarihi kayıtlar incelendiğinde Çin Hanedanlığı güney valisi olarak görev yapan Sīnán ismi ile bilinen Çinli tarafından icat edildiği görülmektedir. Bu manyetik pusula jeomanyetik prensibi ile icat edilerek kullanılmaya başlanmıştır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER