BM’nin 77'nci Genel Kurul Başkanı belli oldu

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun 77'nci dönem başkanlığına 2010-2014 yıllarında Macaristan'ın eski BM Daimi Temsilcisi olan Csaba Körösi seçildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
BM’nin 77'nci Genel Kurul Başkanı belli oldu

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul Başkanlık seçimi ABD’nin New York kentindeki BM Genel Kurulu'nda yerel saatle 10.00'da yapıldı. BM üyesi 193 ülkenin temsil edildiği BM Genel Kurulu'nun 77. dönem başkanı 2010-2014 yıllarında Macaristan'ın eski BM Daimi Temsilcisi olan Csaba Körösi seçildi.

Seçimin ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM 76. Genel Kurul Başkanı Abdulla Shahid da dahil olmak üzere BM Temsilcileri Körösi'yi tebrik etti. BM Genel Kurulu'nun 77. oturumun eylül ayında başlaması bekleniyor. Körösi'nin görev süresi ise Eylül 2023'de sona erecek.

“77. OTURUM BİR DÖNÜŞÜM OLUŞTURABİLİR”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER