Bankalarda yeni dönem başlıyor! Para çekimleri sınırlandırılacak!

Tüm vatandaşları ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Bankaların para çekim işlemlerinde yeni dönem başlıyor. Artık banka veznelerinden 20 bin TL’nin altındaki miktarlarda para çekimleri yapılamayacak.

PARADURUMU PARADURUMU
Bankalarda yeni dönem başlıyor! Para çekimleri sınırlandırılacak!

Bankalarda yenilikler devam ediyor. Açıklanan son bilgilere göre bankaların veznelerinden artık 20 bin TL altındaki miktarlar çekilemeyecek. ATM kullanımlarının yaygınlaşmasına rağmen banka veznelerindeki yoğunluk azalmıyor. ATM kullanımını bilmeyen vatandaşlar küçük meblağlar için bile banka veznelerinde sıra bekliyor. Alınan son karar ile bu durumun iyileştirilmesi hedefleniyor. 

Banka veznelerinden para çekimine kota!  

Para çekme ve yatırma işlemleri artık ATM’ler üzerinden kolayca halledilebiliyor. Türkiye’de 49 bin 847 adet ATM bulunuyor. Her yerde bulunan ATM’ler ile kolayca işlemlerini yapabilen vatandaşların yanı sıra ATM kullanmayı bilmeyen vatandaşlar halen vezne sıralarında bekliyorlar.  

Bankalar tarafından alınan yeni kararla veznelerden para çekimleri kısıtlanıyor. 20 bin TL’nin altındaki rakamlarda para çekme işlemleri artık vezneler üzerinden yapılamayacak. Belirtilen rakam altındaki para çekme ve yatırma işlemlerinin ATM’ler üzerinden yapılacak. 

Duyurulan yeni karara göre artık vatandaşlar istedikleri miktarda parayı veznelerden çekip yatıramayacaklar. Bankalarda oluşan yoğunlukların önlenmesinde alınan bu karar ile belirtilen tutar üstündeki miktarlar için yalnızca vezneler kullanılabilecek. ATM kullanan birçok vatandaş için bu karar bir değişiklik ifade etmese de ATM kullanımını bilmeyen vatandaşlar karara tepki gösteriyor.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER