Penisilini kim buldu ve icat etti? Penisilin ne zaman bulundu

Dünyanın ilk antibiyotiği olarak bilinen penisilin, günümüzde hala çok önemli bir yere sahiptir. Pek çok insan bu antibiyotiğin nasıl ve ne zaman bulunduğu, ayrıca kim tarafından bulunduğu konusunda bilgi almaya çalışıyor. Peki, penisilini kim buldu ve icat etti? Penisilin ne zaman bulundu? İşte bu konu hakkında bilinmesi gereken detaylar.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Penisilini kim buldu ve icat etti? Penisilin ne zaman bulundu

Penisilin aslına bakılırsa tamamen tesadüfen bulunmuş ve tarihi açıdan çığır açmış en önemli buluşlar arasında yer alır. Dr. Alexander Fleming tarafından bulunan penisilin, laboratuvar ortamında yapılan bazı çalışmalar neticesinde tesadüfi şekilde ortaya çıkarıldı.

 Penisilini Kim Buldu?

 Londra'da St. Mary hastanesinde görev yapan Dr. Alexander Fleming tarafından penisilin bulundu. Tatile çıkmadan önce laboratuvarında güneş görmeyen bir kısma kültürler yerleştiren doktor, bunların antiseptik özelliklerinin ne olduğuna dair araştırma gerçekleştiriyordu. Tatil ardından laboratuvarına geldiği zaman kültürlerden birinin farklı bir durum ortaya çıkardığını gördü. Daha sonra bu kültür üzerine çalışmalarına devam etti. Böylece yaptığı çalışmalar ile beraber penisilinin keşfetti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER