Parkinson depresyon ya da eklem hastalıklarıyla karıştırılabiliyor

Parkinson hastalığı beyinde, hareketin düzenlenmesinde rolü olan dopamin üreten hücrelerin kaybı sonucu ortaya çıkan, ilerleyici karakterde ve sık görülen nörolojik hastalıklardan birisidir. Elli yaşından önce Parkinson riski az olmasına rağmen yıllar içinde giderek artmaktadır. Parkinson hastalığının nedenleri tam olarak bilinmese de belli faktörler tespit edilmiştir.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Parkinson depresyon ya da eklem hastalıklarıyla karıştırılabiliyor

Nöroloji Uzmanı Dr. Aslı Şentürk Parkinson hastalığı hakkında merak edilenleri cevapladı: Parkinson hastalarının yüzde 10-15 'inde aile öyküsü vardır. Parkinson'a neden olan bir grup gen keşfedilmiştir. Parkinson riskini arttıran faktörler arasında erkek cinsiyet, çiftçilik, tarım ilaçlarına ve metallere maruziyet, kırsal kesimde yaşama, kafa travması ve stres yer almaktadır. Hastalığın başlangıç belirtileri sinsi seyrettiği için sıklıkla normal yaşlanma süreci, depresyon veya eklem hastalıkları ile ilişkilendirilmektedir.

KOL SALINIMI TEK TARAFLI AZALIYOR

- El veya parmaklarda istirahat halinde ortaya çıkan titreme

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER