Öz yeğene istismarda baba ve amcanın savunması pes dedirtti

İSTİNAF Mahkemesi, suç tarihinde 15 yaşından küçük olan 17 yaşındaki öz yeğenine cinsel istismarda bulunan amcanın aldığı beraat kararını kaldırarak, sanığa 17 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Karar duruşmasına katılan kızın babası, "Sanık benim ağabeyimdir, suçlu olduğunu biliyorum ancak şikayetçi değilim" derken, tacizci amca ise "Beni düşünen yok" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Öz yeğene istismarda baba ve amcanın savunması pes dedirtti

2001 doğumlu öz yeğeni D.C.'ye 2015 yılında cinsel istismarda bulunduğu gerekçesi ile amca T.C. hakkında 2016 yılında Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. T.C. hakkında, "Çocuğun cinsel istismarı", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Tehdit" suçlaması ile açılan davanın iddianamesine göre mağdure D.C., amcasının tehditleri nedeni ile cinsel istismar olayını ailesinden kimseye anlatmadı. İddianamede, D.C.'nin kavga ettiği kız arkadaşı E.Ş.'nin olayı D.C.'nin ailesine anlattığı, ancak D.C.'nin anne ve babasının amca T.C.'nin kızlarına cinsel yönden zarar verebileceklerine inanmadıkları için şikayetçi olmadıkları, mağdur D.C.'nin 29 Eylül 2016 tarihinde doğrudan polise şikayeti amca T.C. hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

YEREL MAHKEMEDE BERAAT ETTİ

T.C. yargılama aşamasında suçlamaları kabul etmedi. Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 8 Mayıs 2017 tarihli karar duruşmasında delil yetersizliğinden T.C.'nin beraatine karar verdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER