Otomatik BES'e haksızlık etmeyelim

Garanti Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer, ilk yıl cayma oranları yüksek oldu diye otomatik BES'e haksızlık edilmemesi gerektiğini belirterek, "Gönüllü sisteme 14 yılda 7 milyon kişiyi kattık, otomatik katılımda bir yılda 3,4 milyon kişi girdi" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Otomatik BES'e haksızlık etmeyelim

Garanti Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Burak Ali Göçer, otomatik Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) sayesinde bir yılda 3,4 milyon kişinin sisteme giriş yaptığını söyledi. Göçer, otomatik BES'te, 2017'nin hem sektör için hem de çalışanlar için önemli bir deneyim olduğunu belirterek, “Cayanlar oldu ama aradan geçen süre içinde farkındalık ve bilgi seviyesi bir miktar arttı. Geçtiğimiz yıl hepimize gösterdi ki, sistemde kalma oranını artırmak en önemli ihtiyaç. Bu da toplumdaki tasarruf bilincini yükselterek, çıkış süresi ile ilgili yanlış algıların önüne geçerek olmalı” dedi.

REVİZYON NELER GETİRECEK?

Burak Ali Göçer, otomatik BES'te yapılacak revizyonlara da değinerek, cayma süresinin 6 aya çıkması ve sistemden istenilen zamanda çıkılacağının vurgulanmasının, katılımcıların otomatik BES'i tanımaları için avantaj sağlayacağını vurguladı. Bunun da kararsız olanları biran önce çıkış yapma isteğinden uzaklaştıracağına ve cayma oranlarını azaltacağına dikkat çeken Göçer, “Çıkış yapan katılımcılar 2 yıl sonra tekrar sisteme giriyor. Bu 2 yıllık bekleme süresinin kaldırılarak ayrılanların istediği zaman tekrar sisteme girmesi gündemde. Bu sayede ayrılmak için acele ettiğini düşünüp pişmanlık yaşayanların sisteme döneceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER