için kaldı

Türkiye'de sosyal sorumluluk dersi aldı, Nijerya'da 32 su kuyusu açtı

Mısırlı Mohamed Hesn, Türkiye’de tıp fakültesini derece ile bitirip doktor oldu. Üniversite eğitimi sırasında sosyal sorumluluk projelerine dahil olan Mohamed Hesn, topladığı yardımlarla Nijerya’da 32 su kuyusu açtı, 15 bin kişiye de yiyecek yardımı yaptı. Global Mezun Elçiler programına dahil olan Hesn ile Türkiye’de aldığı eğitimin hayatını nasıl etkilediğini konuştuk.

POSTA POSTA
Türkiye'de sosyal sorumluluk dersi aldı, Nijerya'da 32 su kuyusu açtı

Üniversite eğitimini Türkiye’de tamamlayan 26 yaşındaki Mısırlı Mohamed Hesn Tıp Fakültesi’nden derece ile mezun oldu. Nijeryalı arkadaşı Dr. Aliyu Kyari Gubio ile Nijerya’da 32 su kuyusu açan Hesn, dezavantajlı gruplara yardım etmek için büyük bir hayır projesi üzerine çalıştığını söyledi.

Türkiye’de son 10 yılda uluslararası öğrenci sayısı 8 kat arttı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, geçen yıla oranla yüzde 10’un üzerinde bir artışla Türkiye’de uluslararası öğrenci sayısının 290 bini geçtiğini söyledi. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü olan OECD verilerine göre, uluslararası öğrenci sıralamasında Türkiye, dünyada 10’uncu sırada yer alıyor. OECD verilerine göre, 2025’te dünyada uluslararası öğrenci sayısının 8 milyar, elde edilecek gelirin ise 300 milyar dolar olması öngörülüyor.

TÜRKİYE’DE OKUDU, DOKTOR OLDU

Altınbaş Üniversitesi, YÖK 2020-2021 verilerine göre 5 bin 80 yabancı öğrenci sayısı ile Türkiye’de vakıf üniversiteleri arasında 3’üncü sırada yer alıyor. Üniversite eğitimini Türkiye’de tamamlayan öğrencilerden biri de 26 yaşındaki Mısırlı Mohamed Hesn. Dimyat’ta yaşayan Mohamed Hesn, Altınbaş Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden derece ile mezun oldu. Mohamed Hesn ile Altınbaş Üniversitesi’nin ilk mezunlar gününde bir araya geldik ve Türkiye’de aldığı eğitimin hayatını nasıl etkilediğini konuştuk.

YARDIM KURULUŞLARINDA ÇALIŞTI

Dimyat’ta doktorluk yapan Hesn, üniversite eğitimi sırasında en çok sosyal sorumluluk projelerine dahil olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Üniversitede sosyal sorumluluk projelerine dair programların olmasının kendisi için büyük bir şans olduğunu belirten Hesn, 2011’den beri yardım kuruluşlarında çalıştığını anlattı. Hesn, üniversitede tanıştığı Nijeryalı arkadaşı Dr. Aliyu Kyari Gubio ile Türkiye’de topladıkları yardımlarla Nijerya’da 32 su kuyusu açtı.

YENİ SU KUYULARI AÇACAK

Hesn, “10 bin 529 Amerikan Doları toplayarak, 15 bin 134 kişiye yiyecek yardımı da sağladık. Beş yılda toplam, 100 bin Amerikan Doları yardım yaptık” dedi. Altınbaş Üniversitesi’nin ‘Global Mezun Elçileri’ programına Mısır elçisi olarak dahil olan Hesn, programın seçilen mezunların ülkelerine döndükten sonra Türkiye ve üniversiteyi temsilen gerçekleştirdikleri çalışmaları kapsadığını belirtti. Hesn, Altınbaş Üniversitesi ile daha fazla su kuyusu açmak için planlama yaptıklarını söyledi.

YENİ PROJE

Global Mezun Elçileri programıyla sosyal sorumluluk projelerini çoğaltacağını belirten Mohamed Hesn, Nijerya’da dezavantajlı gruplara yardım etmek için büyük bir hayır projesi üzerine çalıştığını söyledi.

 ‘TÜRKİYE’NİN PRESTİJİNE KATKISI BÜYÜK’

Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, uluslararası öğrencilerin Türkiye’nin yurtdışındaki prestijine katkısı olduğu kadar, ekonomik olarak da büyük girdi sağladıklarını söyledi. Uluslararası öğrencileri üniversitelerinde gönüllü büyükelçi olarak konumlandırdıklarını belirten Prof. Dr. Erhan, “Yurtdışı gezilerimizde Türkiye’den mezun olmuş bir bakan ya da büyükelçi gördüğümüzde ve bizimle Türkçe konuştuğunda çok mutlu oluyoruz” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER