Öğrenciler, öğretmenler, veliler ve uzmanlar nasıl bir okul istediklerini anlattı... Salgını fırsata çevirip okulları değiştirmeye ne dersiniz?

Aidiyet hissetme, mutluluk, merak... Bunlara uzmanların verdiği sanat, resim, müzik derslerini ve çocukların okuldaki karar alma süreçlerine katılmalarını da ekleyin. Öğrenciler, öğretmenler, veliler ve uzmanlar hayallerindeki okulu anlatıyor. 14 yaşındaki Öykü, duvarlara “İmkânsız diye bir şey yoktur” yazmak istiyor. 13 yaşındaki Nuri haftada bir günü ödevsiz geçirmeyi hayal ediyor. Öğretmenlerse okul dışında da ders yapmanın elzem olduğunu söylüyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Öğrenciler, öğretmenler, veliler ve uzmanlar nasıl bir okul istediklerini anlattı... Salgını fırsata çevirip okulları değiştirmeye ne dersiniz?

Okul denince gözünüzün önüne ne geliyor? Nasıl bir sınıftı, öğretmeniniz nasıl biriydi? Ödevleriniz çok olur muydu? Benimki belli... Aklıma hep aynı görüntü düşer... İkinci sınıftayım. Bahçede, zilin çalmasını ve ilk derse girmemizi bekliyorum. Birazdan ödevler kontrol edilecek... Büyük bir kısmını yapmadığım ödevlerim... Yüzüm duvara dönük, cezalı olacağım yine... Sıra arkadaşım Burak da görecek bunu ve yine en çok ondan utanacağım. İçimden “Bu akşam hepsini yapayım” diye düşünsem de sonucu tahmin etmem zor değil. Çok ödev veriliyor ve daha ilk sayfada çeçesineği sokmuşçasına bir uyku bastırıyor bana. O günü yeniden hatırlatan, geçenlerde okuduğum bir söyleşi oldu. Psikiyatr Yankı Yazgan, Sol Haber’den Mehmet Kuzulugil’e “Pandemi öncesinde okullardan ne kadar şikâyetçiydik ama şimdi kapanmış olmasına sevinemiyoruz” diyor ve okulu ‘en çok değişim gerektiren toplumsal yapıların başında geliyor’ diye tarif ediyordu. Yazgan’ın “Nasıl bir okula ihtiyacımız var? Pandemi bu soruyu kapımızın önüne bile değil, yemek masasının üstüne bıraktı” sözünden yola çıktık, aynı soruyu öğretmen, öğrenci, veli ve uzmanlara sorduk.

‘MUTLU OKULLAR MUTLU ÇOCUK YETİŞTİRECEK’

Nurten Akkuş, 36, Varkey Gems Vakfı ‘Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi’nin seçtiği ‘Dünyanın En İyi 10 Öğretmeni’ listesine giren ilk Türk

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER