Hollywood yıldızı Matthew McConaughey’den Beyaz Saray’a kritik çağrı

ABD’li ünlü oyuncu Matthew McConaughey Beyaz Saray kürsüsünde yaptığı konuşmada ABD’deki tüm siyasi kesimlere silah kontrolü yasası için çağrıda bulundu. Öte yandan Texas'taki okul saldırısında yaralanan bir öğretmen, saldırgana 77 dakika sonra müdahale eden polisi 'korkaklıkla' suçladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hollywood yıldızı Matthew McConaughey’den Beyaz Saray’a kritik çağrı

ABD’li aktör Matthew McConaughey, memleketi Teksas Uvalde kentinde meydana gelen okul saldırısına ilişkin Beyaz Saray’da bir konuşma yaptı.

Teksas valiliğine aday olmak isteyen ancak daha sonra vazgeçtiğini duyuran McConaughey, konuşma öncesi ABD Başkanı Joe Biden ile de kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Beyaz Saray kürsüsünde yaptığı 22 dakikalık konuşmada silah alımları için özgeçmiş incelemesinin yapılması ve AR-15 tipi otomatik tüfekleri satın almak için yaş sınırının 21'e çıkartılması çağrısında bulunan McConaughey, "Güvenli okullar istiyoruz. Kötü adamların silah satın almasının o kadar kolay olmayacağı silah yasaları istiyoruz" dedi. Şuanda farklı bir anda olduklarını ifade eden McConaughey, “Daha önce hiçbir zaman içinde bulunmadığımız bir fırsat penceresindeyiz. Gerçek bir değişimin olabileceği gibi görünen bir pencere. Değişim olabilir” şeklinde konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER