için kaldı

New York’taki BM Genel Merkezi önünde “Ermenistan” protestosu

ABD'de yaşayan Azerbaycanlılar, Ermenistan'ın sınırda gerçekleştirdiği provokasyonları New York kentindeki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi önünde protesto etti. Ermenistan'ın yönelik saldırgan politikasına tepki gösteren Azerbaycanlılar, Ermenistan'ın kalıcı barış anlaşması imzalamasını istedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
New York’taki BM Genel Merkezi önünde “Ermenistan” protestosu

Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin 12-13 Eylül'de Azerbaycan sınırında gerçekleştirdiği provokasyonlara tepki sürüyor. ABD’de yaşayan Azerbaycanlılar, Ermenistan’ın provokasyonlarını protesto etmek amacıyla New York kentindeki Birleşmiş Milletler genel merkezi önünde eylem düzenledi. Azerbaycan ve Türkiye bayrakları taşıyan Azerbaycanlılar, Karabağ’da yaşananlara dair açtıkları pankartlarla BM’nin Ermenistan'a karşı sert önlemler almasını istedi. Ermenistan'ın saldırgan politikasına tepki gösteren Azerbaycanlılar, Erivan yönetiminin kalıcı barış için masaya oturmasını talep etti.

"ERMENİSTAN'DAN BARIŞ ANLAŞMASI İMZALAMASINI TALEP EDİYORUZ"

Eyleme katılan Azerbaycanlı Munevver Vahabova, “Biliyorsunuz böyle bir komşuyla yaşamak mecburiyetindeyiz. Yıllardır Azerbaycan topraklarını esaret altında tuttular. Ama Azerbaycan 30 yıl barışı bekledi, olmadı. Minsk grubunu biliyorsunuz hiçbir faydası olmadı Azerbaycan’a. Eninde sonunda Azerbaycan kalktı ayağa ve 44 gün süren mücadelede topraklarının bir kısmını geri alabildi. Şimdi Ermenistan biliyorsunuz anlaşma (Rusya-Ermenistan-Azerbaycan arasında) imzalandıktan sonra yine de topraklarımızı elinde tutmaya çalışıyor, topraklarımızdan çıkmıyorlar. Barışa bir adım bile atmıyorlar. Buna göre de Azerbaycan şimdi artık barışı denemeli, topraklarının özgür olmasını talep ediyor. Biz de burada barışın tarafındayız. Artık Azerbaycan şehit vermesin. Hiçbir eve şehit cenazesi gelmesin. İnsanlar artık Ermenistan’ı da bu barışa davet ediyorlar” ifadelerini kullandı. Vahabova, Ermenistan’ın barışa yanaşmadığını, aksine anlaşmazlığı daha da ileriye taşıdığını belirtti. Erivan yönetimine sesleyen Vahabova, “Ermenistan’dan barış anlaşması imzalamasını talep ediyoruz. Artık topraklarımız özgür olsun. Savaş istemiyoruz. Azerbaycan her zamanki gibi barış taraftarıdır. Biz de Azerbaycan’ı destekliyoruz ve bugün burada barış talep ediyoruz” diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER