için kaldı

Senegal'deki gösterilerde 9 kişi öldü

Senegal'de muhalefet lideri Ousmane Sonko'nun 2 yıl hapis cezasına çarptırmasına karşı düzenlenen gösterilerde 9 kişi hayatını kaybetti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Senegal'deki gösterilerde 9 kişi öldü

Senegal'de muhalefet lideri ve Ziguinchor Belediye Başkanı Ousmane Sonko'nun 2 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından dün sokaklara dökülen göstericiler ve polis arasında çatışma çıktı. Ülkenin İçişleri Bakanı Antoine Felix Abdoulaye Diome, başkent Dakar ve Ziguinchor'daki gösterilerde 9 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Şiddet olaylarına dönüşen gösterilerin bastırılması için Facebook, WhatsApp ve Twitter gibi sosyal medya platformlarına erişim engeli getirildiğini ifade eden Diome, "Senegal hükümeti, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için her türlü tedbiri aldı. Ülkenin her yerinde güvenliği güçlendireceğiz" dedi.

TECAVÜZ SUÇLAMASINDAN BERAAT ALDI

Ousmane Sonko, Dakar'da dün çıktığı mahkemede 21 yaşından küçüklere karşı ahlaksız davranışta bulunduğu gerekçesiyle 2 yıl hapis cezasına çarptırılmış, masaj salonunda çalışan bir kadına tecavüz etme ve ölüm tehdidinde bulunma suçlamalarından ise beraat etmişti. Sonko duruşmaya katılmazken avukatı, Sonko’nun tutuklanması için henüz arama emri çıkarılmadığını açıklamıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER