için kaldı

Mühendisler değil müdürler kazanıyor

Yapılan araştırmalar, teknoloji sektöründe ürün müdürlerinin mühendislerden ve tasarımcılardan daha çok kazandığını ortaya koydu. ABD'deki rakamlara göre müdürlerin maaşı yıllık 250 bin dolara kadar çıkıyor. Ortalaması ise 136 bin dolar. Mühendis ve tasarımcıların yıllık maaş ortalaması ise 130 bin doların altında.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Mühendisler değil müdürler kazanıyor

Mühendisler değil müdürler kazanıyor - Resim : 1TEKNOLOJİ şirketleri her alanda ezber bozuyor. Çalışma saatlerinden insan kaynaklarına kadar pek çok alanda bunu görebilmek mümkün. Özellikle son 10 yıldan beri startup ekosisteminin iş dünyasındaki yerinin artmasından sonra... Birçok şirket artık kendini teknoloji şirketi olarak görüyor ve tüm kadrosunu da buna göre kuruyor. Ancak işin arka planındaki yıldızlar yine müdürlerden az kazanıyor. Bir örnek vermek gerekirse, teknoloji sektörünün futbolcuları olarak diyebileceğimiz mühendisler değil de, işin teknik direktörleri yani müdürleri daha çok kazanıyor.

Yapılan bir araştırma teknoloji şirketlerinde hangi çalışanların daha çok maaş aldığını ortaya koydu. Paylaşılan çalışmalara göre teknoloji şirketlerinde en çok maaş alanlar ürün müdürleri. Ürün müdürleri 2017 yılı itibariyle yıllık ortalama 130 bin dolar civarında kazanıyor. İkinci sırada aslında işin yıldızları var. Yani mühendisler. Araştırmada yazılım mühendislerinin yıllık ortalama 120 bin dolar aldığı belirtiliyor. Üçüncü sıradaysa tasarımcılar var. Tasarımcıların yıllık ortalama kazandığı maaş ise 115 bin dolar civarında yer alıyor. Kısacası işin mimarları olan yazılımcı ve tasarımcılar maaş konusunda ikinci sırada yer alıyor.

İLK SIRADA KIDEMLİLER VAR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER