için kaldı

Miçotakis: Türkiye ile sorunumuz ‘Mavi Vatan’

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye ile ilişkilerde asıl sorunun Ankara’nın Mavi Vatan doktrini olduğunu söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Miçotakis: Türkiye ile sorunumuz ‘Mavi Vatan’

YUNAN Ant1 televizyonuna demeç veren Kiriakos Miçotakis, Yunanistan’ın Ege’de karasularını genişletmesi halinde hükümete savaş yetkisi veren ve 1995’te TBMM’de kabul edilen “casus belli”den çok, Türkiye’nin üzerinde egemenlik hakkı kullanabileceği deniz yetki alanlarını tanımlayan Mavi Vatan politikasından endişe ettiklerini itiraf etti.

‘UÇAKLAR ÜSTÜNLÜK SAĞLADI’ İDDİASI

Türkiye ile “sıcak bir olay” yaşanmasından endişe duymadığını belirterek, “Türkiye ile ilişkilerde sorun Yunanistan’ın egemenliğinden ve egemenlik haklarından şüphe eden Mavi Vatan’dır. Casus belli ise ilişkilerde 1995’den beri süregelen bir realite” diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER