Doğal gaz fiyatı 3 yılın en düşük seviyesinde

ABD doğal gaz vadeli işlemlerinde fiyat2024 yılı ile birlikte keskin şekilde düşüyor. Doğal gaz fiyatı yıl başından bu yana %22 gerileyerek dün son üç yılın en düşük seviyesine ulaştı.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Doğal gaz fiyatı 3 yılın en düşük seviyesinde

Üretimin rekora yakın gerçekleştiği ortamada, ılıman hava ısınma amaçlı gaz talebini düşürmesi fiyatları aşağı çekti.

Ön-ay vadeli gaz kontratları Çarşamba günü 4,2 sent ya da %2,1 düşerek milyon İngiliz termal birimi (mmBtu) başına 1,967 dolardan işlem gördü ve Eylül 2020'den bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdi.

New York'taki Again Capital LLC'nin ortaklarından John Kilduff, "En büyük kaybedenler spekülatörler ve hedge yapmayan üreticiler" dedi.

Price Futures Group'ta analist Phil Flynn, "Bu durum küçük üreticiler için yıkıcı. Eğer fiyatlarda bir rahatlama görmezlerse, sektördeki bazı kişiler bana bu küçük üreticilerin çoğunun dükkânı kapatmak zorunda kalacağını söylüyor" diye konuştu

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER