Mazıdağı’nın kobaltı İngiltere’de parlıyor!

2020 yılının sonunda, İngiltere’de bünyesine kattığı ICoNiChem ile Mazıdağı’ndan gelen kobaltı 13 değişik ürüne çevirerek bu alanda dünyanın sayılı gruplarından biri haline gelen Cengiz Holding, şimdi gözünü batarya geri dönüşümüne dikti. ICoNiChem kullanılmış bataryalardan dört farklı element ayrıştırmaya hazırlanıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Mazıdağı’nın kobaltı İngiltere’de parlıyor!

Dünya ekonomisinde son dönemin en öncelik konularının başında gelen batarya geri dönüşümü için çalışmalarda yeni bir aşamaya gelindi. Cengiz Holding’in 2020 yılında İngiltere’nin Widnes kentinde satın aldığı ICoNiChem kullanılmış bataryalardan dört farklı element ayrıştırmaya hazırlanıyor.

ICoNiChem’de geçtiğimiz dönemde hayata geçirilen yatırımlarla birlikte tesisin kobalt üretim kapasitesi de iki katına çıkarıldı. Kobaltı; nikel, sodyum ve magnezyumdan ayrıştırma kapasitesini 900 tondan bin 800 tona çıkaran ICoNiChem, Mardin’den gelen ürünleri de İngiltere’de işlemeye başladı. Mazıdağı’ndan gleen kobalt İngiltere’deki tesiste 13 ayrı ürüne dönüşüyor. Müşterilerin talebi doğrultusunda, yüzde 99,99 saflıkta kobalt üretebilen tesiste, teknoloji, petrokimya, otomobil, uçak sanayi, seramik gibi alanlarda katma değerli ürünlerin üretimi yapılıyor. Söz konusu yatırım sayesinde eskiden sadece saf metalden üretilebilen özel malzemeler artık ikincil ürünlerden de elde edilebiliyor.

EN DEĞERLİSİ LİTYUM

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER