Matbaayı kim buldu ve icat etti? Matbaa ne zaman bulundu

Matbaanın tarihsel gelişimi incelendiğinde çok ilginç bulgularla karşılaşılmaktadır. İnsanlar bilginin çok daha hızlı iletilmesi bakımından birtakım metotlar araştırmışlardır. Bu yüzden matbaanın keşfi haberleşme tarihi bakımından oldukça mühimdir. Peki, haberleşme ağının gelişmesinde etkili olan matbaayı kim buldu ve icat etti? Matbaa ne zaman bulundu? İşte matbaa ile ilgili tüm ayrıntılar.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Matbaayı kim buldu ve icat etti? Matbaa ne zaman bulundu

Matbaacılık, yazı ve görüntülerin genelde kâğıt gibi yüzeylere basılarak çoğaltılma mesleğidir. Matbaanın keşfi insanlık tarihi bakımından mühim olaylardan bir tanesidir.

 Matbaayı Kim Buldu?

 Matbaanın tarihi incelendiğinde ilk matbaayı keşfeden ve icat eden mucit Johan Gutenberg'dir. Johan Gutenberg’in icat ettiği matbaa tüm dünyada kullanılabilir duruma gelmiştir. Tek tek metal harflerle beraber baskı tekniği meydana getirmiştir. Johan Gutenberg matbaayı keşfettikten sonra matbaa daha da gelişerek günümüzdeki halini almıştır. Matbaa Milattan Sonra 593 senesinde keşfedilmiştir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER