Marmaris’i kışın görmek için 7 harika neden

Bu cennet coğrafyanın yerlileri, yazdan ziyade kış aylarını sever. Turizmin bitmesi, kalabalıkların çekilmesi tek neden değildir. İşte yerlisinin gözünden ılıman geçen kışıyla gezmenin daha çok zevk verdiği, binbir çeşit şifalı otla zenginleşen balık sofralarının kurulduğu Marmaris...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Marmaris’i kışın görmek için 7 harika neden

Ruhu ve bedeni yenileyen günler

Burada yağmurlu kış günleri bir başka güzeldir. Böylesi bir günde yıldızlı otellerin birinde SPA keyfi yaşamak, tam da ihtiyaç duyduğunuz şey olabilir. Üstelik hamam, sauna ve jakuzi gibi imkânlar sunan büyük otellerin kış sezonunda uyguladıkları indirimli fiyatlar cabası… Netsel Marina’da hizmet veren Pineapple’ın şömineli salonu, kitabınızın satırlarına gömülmek için ilk tercihiniz olabilir. Marmaris’te bir Kültür ve Gastronomi Evi de var. Eski Marmaris’in gündelik hayatını, kaybolmuş mesleklerini ve az bilinen tatlarını günümüze taşıyan mekânda, çam kolonyasından Marmaris kurabiyesine, yöreye özgü susamlı-ballı kıyam tatlısından el yapımı dondurmalara dek yerel lezzetler damakları şenlendiriyor. Mekânın kurucusu Marmaris âşığı Mehmet Baysal, yöreye özgü antika objeleri toplayıp sergilemekle kalmıyor, civar köylerin halk ozanlarını tanıtıyor ve bölgede ekolojik tarımı da destekliyor. Yağmurlu bir günde yerel yemeklerin tadına bakmak da eğlenceli olabilir. Ege Barbekü & Kasap Ülkü’yü de ziyaret edebilirsiniz, burada Marmaris usulü ciğerli pilav ve oğlak istek üzerine pişiriliyor. Açıkhava tiyatrosu karşısında hizmet veren mekân, kaburga dolması ve kazan kavurma gibi yemeklerinin yanı sıra Ege usulü sakatatlarıyla da fark yaratıyor.

Marmaris’i kışın görmek için 7 harika neden - Resim : 1

Milli parkın koynunda

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER