Marc Faber: Türkiye’ye yatırım düşünüyorum

Ünlü yatırımcı Marc Faber, “Türkiye yatırımlar için görece cazip. Türkiye’de hisse senedi almayı düşünüyordum. Almadım ve piyasada düşüş yaşandı. Fakat şimdi bazı hisse senetlerine yatırım yapmayı düşünüyorum” dedi. Faber, Batı ekonomilerinde hükümetlerin salgın konusunda üretimi durduran tedbirleri nedeniyle işletmelerin yüzde 30’unun bir daha açılmayacağını söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Marc Faber: Türkiye’ye yatırım düşünüyorum

Uluslararası finans piyasalarındaki kriz tahminleri dolayısıyla ‘Doktor kıyamet’ olarak bilinen yatırım uzmanı Marc Faber, yatırımlar için Türkiye’nin cazip olduğunu belirterek, “Türkiye’de hisse senedi almayı düşünüyordum. Almadım ve piyasada düşüş yaşandı. Fakat şimdi bazı hisse senetlerine yatırım yapmayı düşünüyorum” dedi. The Gloom, Boom & Doom Report’un yayıncısı ve editörü, İsviçreli yatırımcı Faber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı ekonomilerinde hükümetlerin salgın konusunda üretimi durduran tedbirleri nedeniyle işletmelerin yüzde 30’unun bir daha açılmayacağını söyledi. Faber, yabancı yatırımcılar için Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde yatırım fırsatları bulunduğunu belirterek, bazı hisse senetlerine yatırım yapmayı düşündüğünü dile getirdi.

ÇOK İYİ ARAÇ

Faber, her şeyden önce Batı dünyasının Türk şirketlerinin çok iyi yönetildiğini anlamadığını, Türk şirketlerinin Orta Asya ile iş yapabildiğini aktararak, “Eğer Orta Asya’ya açılmayı istiyorsanız Türk şirketleri çok iyi bir araç” ifadesini kullandı. Çin’in ABD ile yaşadığı gerilime rağmen hisse senedi piyasasının iyi bir performans sergilediğini ifade eden Faber, önümüzdeki dönemde Çin hisse senedi piyasasında düzeltme görülebileceğini söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER