için kaldı

Malatya'dan Avrupa ülkeleri ve ABD'ye dondurulmuş gıda ihracatı

Malatya'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle 5 ay önce faaliyete geçen fabrikada dondurulan organik ürünler, Avrupa'nın çeşitli ülkeleri ile ABD'ye ihraç ediliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Malatya'dan Avrupa ülkeleri ve ABD'ye dondurulmuş gıda ihracatı

Kentte 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) ihracata yönelik faaliyet gösteren, Malatya ile bölge illerden aldığı çeşitli sebze ve meyveleri işleyen fabrika, istihdama ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor. İlerleyen yıllarda çiftçilerle anlaşmalı üretim modeline geçmeyi planlayan fabrikayla Malatya ile bölge illerinde sebze ve meyvelerin üretim miktarlarıyla çeşitliliğinin artması bekleniyor.

Fabrikanın müdürü Cengizhan Leventoğlu, AA muhabirine, yaklaşık 5 ay önce TKDK katkısıyla fabrikanın 30 milyon liralık yatırımla faaliyete geçtiğini, henüz yüzde 100 kapasiteye ulaşmadıklarını söyledi. Tarımsal ürünleri, yaş meyve ile sebzeyi işleyerek yurt dışına ihraç etmek amacıyla faaliyette olduklarını, biber, brokoli, ıspanak, karnabahar, çilek, nar, portakal, ahududu, karadut gibi birçok ürünü işleyip satacaklarını ifade eden Leventoğlu, "Yıllık 5 bin tonluk ürün ihracatı ile 30 milyon dolarlık gelir hedefimiz var." dedi.

ÇALIŞAN SAYISI 500'E KADAR ÇIKIYOR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER