Liseler günlük 50 bin ekmek üretecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımıyla Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında ‘Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü’ imzalandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Liseler günlük 50 bin ekmek üretecek

Protokol, mesleki ve teknik Anadolu liselerinde okuyan öğrencilerin işbaşında eğitim almasını sağlamayı amaçlıyor. Bu kapsamda halkın uygun fiyata kaliteli ekmeğe ulaşımı sağlanacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Gazi Ekmek Projesi’ ile meslek liselerinin fırınlarında günlük 50 bin ekmek üretimi yapılacak. Ekmekler, 110 satış noktasında satışa sunulacak.

Törende konuşan Bakan Özer, “Ekmek alanına meslek liseleri olarak girmeye karar verdik ve Türkiye genelinde 15 yeni üretim merkezi kurduk. Günlük üretim kapasitesini 250 bine çıkardık. 2022 sonuna kadar Türkiye genelinde 1 milyon günlük üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de şöyle konuştu:“Gastronomi şehri Gaziantep’te sağlıklı, lezzetli, uygun fiyatlı ekmek yapma modelini de bu imzalarla gerçekleştireceğiz. Kooperatiflerde üretilen süt ürünleri ve gıda ürünleri var. Bu ürünleri alıp halka direkt arz edilecek şekilde fiyatları aşağı düşürüyoruz.”

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER