Lezzetli balık türlerinden biri… Ancak tüketirken buna dikkat edilmeli

Eylül ayı ile balık avı yasağı kalktı ve alabalık sezonu açıldı. Alabalık tatlı suda yaşayan balık türüdür. Omega-3 içeriği çok yüksektir. Bu nedenle sinir sistemi, hafıza, beyin, göz sağlığı açısından çok kıymetlidir. Besin değeri oldukça yüksek olan alabalığın faydalarını ve tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri Diyetisyen Gülçin Işık anlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Lezzetli balık türlerinden biri… Ancak tüketirken buna dikkat edilmeli

Cilde çok iyi gelir. İçerisindeki faydalı yağlar cilde nem kazandırır. Ayrıca hücre yenilenmesini destekler. Bu nedenle de yaşlanma karşıtı bir besin olan alabalık tüketimi cilt sağlığı açısından oldukça kıymetlidir.

İltihap gidericidir. Siyah nokta, sivilce gibi sorunların yanı sıra, vücutta oluşan iltihaplanmanın önüne geçerek yaraların çabuk iyileşmesini sağlar.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER