Lavrov’un ABD’deki yoğun diplomasi trafiği

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 13 Eylül’de ABD tarafından 77’nci BM Genel Kurulu’na katılım sebebiyle kendisine ve heyetine verilen ABD vizesiyle New York’a geldi. Lavrov, Genel Kurulu’nun yanı sıra 21-23 Eylül arasında ikili görüşmeler içeren yoğun bir diplomasi trafiği sürdürdü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Lavrov’un ABD’deki yoğun diplomasi trafiği

21 Eylül itibariyle görüşmelerine başlayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin New York kentinde Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) Direktörü Rafael Grossi ile görüştü. Taraflar daha önce Ukrayna-Rusya çatışmalarının ortasında kalan Avrupa’nın en büyük nükleer santrali Zaporijya için bir araya gelmişlerdi.

Bakan Lavrov, Rusya-Kazakistan-Ermenistan-Kırgızistan-Tacikistan ve Özbekistan’ın oluşturduğu Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (CSTO) ülkeleri dışişleri bakanlarıyla görüştü ve daha sonra Orta Afrika Cumhuriyeti Başkanı Faustin-Archange Touadéra’yla bir araya geldi.

Daha önce Rusya’yı Ukrayna’daki insani durum nedeniyle ziyaret eden Uluslararası Kızıl Haç Komitesi Başkanı Peter Maurer ile görüşen Lavrov, İsviçre Konfederasyonu Başkanı Ignazio Cassis ile bir araya geldi. Lavrov, New York’ta Venezuela Dışişleri Bakanı Carlos Faria’ya ‘Dostluk Nişanı’ taltif etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER