için kaldı

Bakan Kirişci ve AK Parti’li Yıldırım, Erzincan’da sel bölgesinde incelemede bulundu

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, 9 Haziran'da sel felaketinin yaşandığı Erzincan'da incelemelerde bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Kirişci ve AK Parti’li Yıldırım, Erzincan’da sel bölgesinde incelemede bulundu

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, sel felaketinin meydana geldiği Erzincan'da incelemelerde bulundu. Artvin'in Yusufeli ilçesinden uçakla Erzincan'a gelen Kirişci ve Yıldırım, Vali Mehmet Makastan sel felaketiyle ilgili bilgi aldı. Selden zarar gören köy ve mahallelerde incelemelerde bulunan Kirişci ve Yıldırım, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Başpınar köyünde incelemelerde bulunduktan sonra açıklama yapan Vali Mehmet Makas, selin ardından devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini söyledi. Makas, "2 gündür bölgede sel felaketiyle mücadele bağlamında devletimiz bütün imkanlarıyla burada. 165 iş makinasıyla destek veren Tarım ve Orman Bakanlığımız başta olmak üzere özel idaremize belediyemize ve bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. İçişleri Bakanlığımız AFAD kapsamında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kaynaklarından aktarımlar sürüyor" dedi.

’İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ’

Yaşanan sel felaketi sebebiyle vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, can kaybının olmamasının en büyük tesellileri olduğunu söyledi. Devletin bütün unsurlarının çabalarına, kendilerinin de DSİ olarak katkı sağladıklarını ifade eden Kirişci, "Derdimiz, tasamız vatandaşımızın acılarını, sıkıntılarını, yaşadıklarını bir an önce normale döndürmek. Burada dikkat etmemiz gereken hususlar var. İklim değişikliği diyoruz, bu iklim değişikliğini anlamakta güçlük çekiyoruz. Yaşanan hadise aslında iklimdeki değişimi de ortaya koyuyor. Vatandaşlar olarak daha dikkatli ve meteorolojinin uyarılarına karşı teyakkuzda olmalıyız diye belirtmek istiyoruz. Vatandaşımızın yanındayız ve yaralarını sarmanın gayreti içindeyiz" diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER