için kaldı

Küresel hidrojen yatırımları 2030'da 500 milyar dolara ulaşacak

Başta enerji sektörü olmak üzere hidrojenin fosil yakıt ağırlıklı tüm sektörlerde kullanımına yönelik çalışmalar hız kazandı. Bugüne kadar, küresel ölçekte toplam 359 büyük kapasiteli hidrojen projesinin duyurusu yapıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Küresel hidrojen yatırımları 2030'da 500 milyar dolara ulaşacak

Enerji, sanayi ve ulaşım sektörlerinde fosil yakıtlara alternatif olarak değerlendirilen hidrojene yönelik çalışmalara, küresel ölçekte 2030'a kadar 500 milyar dolar yatırım yapılması hedefleniyor.

AA muhabirinin, Belçika merkezli Hidrojen Konseyi ve küresel danışmanlık şirketi McKinsey & Company iş birliğiyle hazırlanan "Hidrojen Öngörüleri Güncellemesi" başlıklı raporundan derlediği bilgilere göre, bugüne kadar küresel ölçekte toplam 359 büyük kapasiteli hidrojen projesinin duyurusu yapıldı.

Küresel iklim değişikliği ile mücadelede sıfır karbon ekonomisine ulaşma hedefleri kapsamında hükümetlerin fosil kaynaklardan bağımsız enerji sistemleri oluşturma çabası devam ederken, hidrojenin başta enerji sektörü olmak üzere fosil yakıt ağırlıklı tüm sektörlerde kullanımına yönelik çalışmalar hız kazandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER