Koç: Türkiye'nin ilk yapay zeka strateji dokümanı hazırlanıyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofis Başkanı Ali Taha Koç "Bakanlıklar ve akademisyenlerle bir komite kuruldu. Türkiye'nin ilk yapay zeka strateji dokümanı oluşacak. Bunu 2019'un sonuna yetiştirmeyi planlıyoruz." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Koç: Türkiye'nin ilk yapay zeka strateji dokümanı hazırlanıyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofis Başkanı Ali Taha Koç, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde, DOW Türkiye ve Orta Asya Başkanı İhsan Necipoğlu moderatörlüğündeki "Vizyon 2023" oturumunda, teknolojik gelişmelerin ve dijital dönüşümün ülkelerin gelişmişlik seviyelerinde sıçramayı sağlayacak en önemli şeylerden biri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dijital dönüşüme verdiği önemi sık sık ifade ettiğini belirten Koç, "Dijital Dönüşüm Ofisi olarak, eskiden 'e-devlet' dediğimiz, artık biz ona 'dijital Türkiye' diyoruz. Dijital Türkiye ve siber güvenliğin koordinasyonunu yapmak, aynı zamanda milli yazılımların geliştirilmesi ve bunların yaygınlaştırılması anlamında çalışmalar yapmak üzere kurulduk." diye konuştu.

Türkiye'nin teknolojik altyapısının güçlenmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını anlatan Koç, şöyle devam etti:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER