Klimayı kim buldu ve icat etti? Klima ne zaman bulundu

Ülkemiz özellikle yaz aylarında sıcaklıklarının yüksek olduğu ülkelerden bir tanesidir. Sıcaklığının yüksek olması birçok serinleme yöntemine ihtiyaç duyulmasına neden olmaktadır. Serinlemenin en önemli ve en hızlı yöntemlerinden bir tanesi de klimadır. Klima icadı ile ilgili detayları derledik.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Klimayı kim buldu ve icat etti? Klima ne zaman bulundu

Klima özellikle serinlemek amacıyla zaman zaman da sıcaklıklarının düşük olmadığı bölgelerde de ısınmak amacıyla kullanılan elektronik cihazlardır. Oldukça etkili olarak kullanılan klimalar birçok kişinin yaz aylarında kurtarıcısı olmaktadır. Birçok kişide klimayı kimin bulduğu konusunda da merak içindedir.

 Klimayı Kim Buldu ve İcat Etti?

 Klimayı icat eden kişi is Haviland Willis Carrier'dir. 1876 yılında New York'ta dünyaya gelen Cariier 1901 yılında Cornell Üniversitesi'nden Mühendislik bölümünden mezun olmuştur. Makine mühendisi olarak mezun olan Carrier mezuniyetinin hemen ardından klimayı icat etmiştir. Klima sistemi için tren istasyonunda her sabah sis olduğunu gören Carrier sisi dağıtmak için yöntemler düşünürken havadaki nemi kurutursa sisin de ortadan kalkacağını düşünmüş ve klima sistemi için adım atmıştır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER