Kirliliğe çözüm temiz üretim

DOĞAL Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli, Hürriyet'in 3 Haziran'da manşetine taşıdığı Büyük Menderes örneğinde olduğu gibi Türkiye'deki nehir kirliliği sorununun temiz üretimin yaygınlaşmasıyla çözülebileceğini söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kirliliğe çözüm temiz üretim

“Sadece Büyük Menderes'teki değil, tüm Türkiye'deki nehirlerin kirlilik sorununun çözümü temiz üretim dönüşümünden geçiyor” diyen Pasinli, Hürriyet'e şunları söyledi:

“WWF–Türkiye olarak Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) işbirliğiyle Denizli'de başlattığımız 'Tekstil Sektöründe Temiz Üretimin Yaygınlaşması' hareketi Büyük Menderes Havzası'ndaki kirliliği önlemek açısından en önemli girişimlerden biri. Bölgedeki tekstil sektörünün, 12 milyon Euro'ya varacak yatırımla yıllık 10 milyon Euro ve yüzde 20'ye varan su, enerji ve kimyasal tasarrufu sağlaması mümkün. Yatırımların 1-3 yıl gibi bir sürede geri kazanılması öngörülüyor. Tabii temiz üretim dönüşümü tek başına yeterli değil. Kentsel atık suların etkin arıtımı, diğer sektörlerde de temiz üretim uygulamasına geçiş ve iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması da gerekiyor.

DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER