için kaldı

Kilyos’ta korona definleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), koronavirüsten ölümler sonrası defin işlemleri için Avrupa yakasında Kilyos Mezarlığı’nı belirledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kilyos’ta korona definleri

Virüs nedeniyle hayatını kaybeden hastalar, mezarlık içerisinde özel bir bölgede defnediliyor. Defin işlemleri sırasında görevlilerin virüsün bulaşma ihtimaline karşı yoğun önlemler aldığı görüldü. Özel kıyafetler giyen ve maskeler takan görevliler araçtan aldıkları cenazeyi toprağa veriyor. Defin işlemleri sırasında ise sadece aile yakınlarından 3-4 kişi mezarın yakınına gidebiliyor. Okunan duanın ardından ise aileler mezarlıktan ayrılıyor.

Kilyos’ta korona definleri - Resim : 1

GÖREVLİLER SIK SIK UYARDI

Defin işlemi yapan görevliler aile yakınlarına sık sık “Törenden sonra kıyafetlerinizi değiştirin. Ellerinizi yüzünüze sürmeyin. Kendinizi dezenfekte edin” uyarılarında bulunuyor. Koronavirüs nedeniyle Avrupa yakasında ölüm sayısının Anadolu yakasına göre daha fazla olduğu görüldü. Anadolu yakasında ise Çekmeköy Yukarı Baklacı Mahallesi’nde belirlenen bir alana koronavirüsten hayatını kaybedenler defnediliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER