Kaz Gölü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Sivas'ın Zara ilçesinde çok sayıda endemik bitki ve kuş türünün yaşadığı Kaz Gölü kurtarılmayı bekliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kaz Gölü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan içerisi tamamen sazlıklarla kaplı olan Turna, Angut, Sakarmeke ve Yeşilbaş gibi çok sayıda kuşun kuluçkaya yattığı ve çok sayıda kuşunda göç güzergahında olan Kaz Gölü yok olma tehlikesi yaşıyor.

Gölde 2017 Kasım ayında kanal açılarak sulak alanın bir kısmı boşaltılırken kuşların kuluçka döneminde ise sazlık alanda çıkan yangın gölde tahribata neden oldu.

Zara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ZASİAD), Başkanı Sedat Coşkun ve dernek üyeleri Mehmet Bağca, Ali Akkaş, Şenel Çobanoğlu, Süleyman Dönmez, Musa Kürkçü, Şeref Yıldırım, Hüseyin Topkaya, Fikri Kaya ve Ali Akar 'Kaz Gölüne Sahip Çıkalım' projesi kapsamında gölün bulunduğu Eymir köyünde incelemelerde bulundu. Proje kapsamında gölün tekrar tabiata kazandırılması hedefleniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER