‘Kardeşlik çiçek açtı’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Arnavutluk’ta Dünya Bektaşiler Birliği tarafından düzenlenen Tomor Dağı Şenlikleri’ne katıldı. Kılıçdaroğlu, “Burada Türkiye ve Arnavutluk halklarına Hacı Bektaş-ı Veli’den miras kalan hoşgörü, adalet, kardeşlik ve insan sevgisi çiçek açmıştır” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Kardeşlik çiçek açtı’

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, dün Arnavutluk’a gitti. Sabah saatlerinde helikopterle Tomor Dağı’na giden Kılıçdaroğlu, burada Dünya Bektaşiler Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tomor Dağı Şenlikleri’ne katıldı.

BABA MONDİ İLE GÖRÜŞTÜ

Kılıçdaroğlu, burada ilk olarak ‘Baba Mondi’ olarak bilinen Dünya Bektaşiler Birliği Başkanı Edmond Brahimaj ile görüştü. Kılıçdaroğlu daha sonra kurban kesiminin ardından etkinliğe katılan Arnavutluk Cumhurbaşkanı ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Geçen hafta Türkiye’de Hacıbektaş ilçesinde Hacı Bektaş-ı Veli’yi andık. Bugün burada Ali Abbas’ın huzurundayız. Bu mekânın manevi ruhuyla yoğrulmuş güzellik ve huzurun küresel düzeyde yayılması dünyadaki tüm kavgaların son bulması inancıyla huzurlarınızdayım. Manevi dünyamızda zulme karşı sembol olmuş Ali Abbas, dönemin zalimlerine karşı mazlumlara Tomor Dağı’ndan su taşıyan altın kol olmuştur. Bugün burada Türkiye ve Arnavutluk halklarına Hacı Bektaş-ı Veli’den miras kalan hoşgörü, adalet, kardeşlik ve insan sevgisi çiçek açmıştır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER