‘Kapadokya’da altın madeni olmasın’

Kazdağları, Kemaliye, Kayseri’nin ardından yine bir Kanadalı maden şirketi Centerra, Avanos Özkonak ve Göynük’te altın aramak için kolları sıvadı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Kapadokya’da altın madeni olmasın’

406 hektarlık alanda sondaja başlayan şirketin faaliyetinin durdurulması için on bine yakın imza toplanırken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne yüzlerce dilekçe gönderildi. Özkonaklılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ise önceki gün yürütmeyi durdurma ve ruhsatın iptali istemiyle Kayseri İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Altın arama ruhsatının köy derneğine tebliğ edilmediği ve durumun 20 Ocak’ta öğrenildiği belirtilen 21 Ocak 2021 tarihli dilekçede “Ruhsatta ön arama dönemi için 1 yıl, arama dönemi için 2 yıl, detay arama dönemi için ise 4 yıl süre verilmiş olup, ön arama dönemi bitmiş, arama dönemine geçilmiştir. Bu süreçte savunma alınıncaya kadar yürütmenin durdurulmasını acil olarak talep ederiz” denildi.

ÇED SÜRECİ İŞLETİLMEDİ

“Davalı idarece dava konusu işlem tesis edilirken bu konuda hiçbir somut araştırma yapılmamış, ÇED süreci işletilmemiş ve altın madeni arama faaliyetinin canlı yaşamı üzerindeki riskleri değerlendirilmemiştir” denilen dilekçede, yer alan itirazlar özetle şöyle oldu: “ÇED süreci işletilse veya sürecin çevreye etkileri değerlendirilse idi, dava konusu altın arama ruhsatı işleminin tesis edilmesi mümkün değildi. Ancak idarece hukuka aykırı olarak işlem tesis edilmiştir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER