İtalya'da hükümet krizi! Başbakan Conte hayal kırıklığına uğradı

İtalya'da, 5 Yıldız Hareketi (M5S), Demokratik Parti (PD), Özgürler ve Eşitler (LeU) ile Italia Viva'nın (Iv) oluşturduğu koalisyon hükümetinde, Iv'li 2 bakan ve 1 bakan yardımcısı hükümetten çekildiklerini açıkladı. Başbakan Giuseppe Conte bugün yaptığı açıklamada, kriz çıkmamasını umduğunu ifade etmişti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İtalya'da hükümet krizi! Başbakan Conte hayal kırıklığına uğradı

İtalya'nın Avrupa Birliği'nden (AB) yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) etkilerini hafifletmek için aldığı kurtarma fonunun kullanımına yönelik Başbakan Giuseppe Conte'yi son günlerde sert şekilde eleştiren ve hükümetten çekilmeyi gündeme getirmesiyle hükümet krizine yol açan Italia Viva (Iv) Partisinin lideri Matteo Renzi, Temsilciler Meclisi'nde basın toplantısı düzenledi.

Renzi, kabinede görev alan Tarım ve Orman Politikaları Bakanı Teresa Bellanova, Aile Bakanı Elena Bonetti ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Ivan Scalfarotto’nun hükümetten çekildiklerine dair istifa mektuplarını başbakanlığa gönderdiğini açıkladı.

Hükümet krizine ilişkin Renzi, "Bu kriz aylar öncesinden açılmış durumda, bunu Italia Viva başlatmadı. Demokrasinin biçimleri vardır eğer biçimlere saygı duyulmazsa o zaman birinin çıkıp 'Kral çıplak' deme cesaretine sahip olması gerekir. İstifa etmek cesaret ve sorumluluk ister. Bir koltuğu bırakmak statükoya yapışmaktan daha zor." dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER