için kaldı

İsveç'ten bir skandal karar daha! Çirkin eyleme sahip çıktılar...

Stockholm yönetimi Paludan'ın skandal eylemine sahip çıkmaya devam ediyor. İsveç'te nefret suçları konusunda uzman savcı Fredrik Ingblad 12 Mart tarihli kararı ile Kur'an-ı Kerim yakmanın ifade özgürlüğünün bir parçası olduğuna ve soruşturmaya gerek olmadığına karar verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İsveç'ten bir skandal karar daha! Çirkin eyleme sahip çıktılar...

Aşırı sağcı Stram Kurs partisi lideri Rasmus Paludan'ın 21 Ocak'ta Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde kutsal kitabımız Kur'an-Kerim'i yakarak gerçekleştirdiği çirkin eylem Türkiye ve İsveç arasında tansiyonu yükseltmişti.

Türkiye, İsveç'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan çirkin saldırılar ve Paludan'ın skandal eylemi sonrası NATO müzakerelerini bir süre askıya almış, görüşmelerin 20 Şubat’ta yeniden başlayacağı duyurulmuştu.

FİNLANDİYA İÇİN SÜREÇ BAŞLADI, İSVEÇ BEKLEMEDE

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER