için kaldı

"İstemiyoruz ama mecbur sahadayız"

Nikaragua’da maçlar seyircisiz devam ediyor. Futbolcuların çoğu “Profesyoneliz” diyerek çekinseler de sahaya çıkıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
"İstemiyoruz ama mecbur sahadayız"

Corona virüs salgını nedeniyle neredeyse dünya genelinde spor müsabakaları dururken, devam eden nadir organizasyonlardan biri Nikaragua Süper Ligi... Orta Amerika ülkelerinden Nikaragua’da şimdilik sadece 2 koronavirüs vakası açıklanırken, Futbol Federasyonu, seyircisiz olması koşulu ile karşılaşmaların oynanmasına izin vermekte. Bununla beraber kulüpler sporcularına herhangi bir zorlamada bulunmazken, dileyenin sahaya çıkmama özgürlüğü bulunuyor. Evinde kalmayı tercih eden oyuncular olduğu gibi maddi nedenlerde devam edenler de mevcut.

‘SALGIN KONUŞULMUYOR’

Real Esteli forması giyen Taufic guarch, ESPN’e yaptığı açıklamada “Meksika’daki ailemle konuştuğumda durumun çok ciddi olduğunu görüyorum. Nikaragua’da ise koronavirüs hakkında pek konuşulmuyor. Burada ligi durdurmadılar biz de profesyonel olmaya ve sevdiğimiz işi yapmaya devam etmeye çalışıyoruz fakat elbette ileride neler olacağını bilmemenin verdiği bir gerginlik var. Birçok oyuncu sahaya çıkmak istemedi. Ben sözleşmeme uymak zorundayım. Başkan ayrılmak istersek bizi anlayacağını söyledi. Fakat ben oynamayı seviyorum, aldığım parayı hak etmek istiyorum” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER