İsrailli Bakan: ABD'deki seçimden önce bir başka normalleşme anlaşmasına varabiliriz

İsrail Bölgesel İş Birliği Bakanı Akunis, "İsrail ile ilişkileri normalleştirmeye aday birçok ülke var. Duyurunun ABD'deki başkanlık seçiminden önce yapılacağına inanmak için makul bir dayanağım var." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İsrailli Bakan: ABD'deki seçimden önce bir başka normalleşme anlaşmasına varabiliriz

İsrail Bölgesel İş Birliği Bakanı Ofir Akunis, gelecek ay ABD'de yapılacak başkanlık seçiminden önce bir başka Arap veya Müslüman ülkeyle ilişkileri normalleştirme anlaşmasına varabileceklerini söyledi.

Akunis, İsrail Ordu Radyosuna yaptığı açıklamada 3 Kasım'daki başkanlık seçimi öncesi Washington yönetiminin bir başka Arap veya Müslüman ülkenin daha İsrail ile ilişkileri normalleştirme kararı aldığını duyurabileceğini belirtti.

İsrail ile ilişkileri normalleştirme kararı alacak ülkeye dair bilgi vermeyen Akunis, "İsrail ile ilişkileri normalleştirmeye aday birçok ülke var. Hangi ülkenin bu adımı atacağının duyurusunu Washington yönetiminin yapması daha uygun olur. Duyurunun ABD'deki başkanlık seçiminden önce yapılacağına inanmak için makul bir dayanağım var." ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER