için kaldı

Atina Girit’i kale yapıyor

Yunan Genelkurmay Başkanlığı, Girit adasını Akdeniz’in en büyük askeri üssü ve ‘fethedilemez bir kaleye’ dönüştürmeyi planlıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Atina Girit’i kale yapıyor

Haftalık Yunan Real News gazetesi, Yunan askeri kurmayların Girit adasından hem tüm Doğu Akdeniz’i denetleyebilmeyi hem de adayı ‘fethedilemez bir kaleye’ dönüştürmeyi hedeflediklerini belirtti. Gazete, Yunan kurmayların Girit ile ilgili planlarını şöyle sıraladı:

AKSAZ DETAYI

- “Suda mevkisindeki Yunan deniz üssünün genişletilmesi ve yeni tesislerin inşası sayesinde, bu üssün Türkiye’nin Aksaz’daki deniz üssü ile eşdeğer hale getirilmesi. Bu askeri üste, çok sayıda savaş gemisi ve denizaltıların barındırılabilmesi. Yunan parlamentosu silahlanma komisyonu, temmuz ayında Girit’teki Yunan deniz üssündeki altyapı çalışmaları için 190 milyon Euro harcanmasını onaylamıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER