İran'da terör: Askeri törende yaylım ateşi

- İran dün sabah tarihinin en kanlı terör eylemlerinden biriyle sarsıldı. Irak'a sınır Huzistan vilayetinin merkezi Ahvaz'da Kutsal Savunma Haftası çerçevesinde düzenlenen askeri geçit törenine yaylım ateşi açıldı. En az 29 kişi öldü. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlense de üst düzey İranlı askeri yetkililer ABD, İsrail ve Suudi Arabistan destekli bölgesel ayrılıkçıları sorumlu tuttu. İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ülkesinin yanıtının ezici olacağını söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İran'da terör: Askeri törende yaylım ateşi

HUZİSTAN vilayeti valiliği, 4 silahlı saldırganın dün sabah yerel saatle 09.00'da resmi geçit yapan İran Devrim Muhafızları mensupları ile onları izleyen halka yaylım ateşi açtığını açıkladı. Saldırı 10 dakika kadar sürdü. Tören sahasında büyük panik yaşanırken yaralananların arasında çocukların da olduğu belirtildi. İran basını, saldırganların İran ordusu üniforması giydiklerini belirtirken, Fars haber ajansı, saldırganların töreni izleyen üst düzey yetkililerin bulunduğu bölümü hedeflediğini ancak oraya ulaşamadan etkisiz hale getirildiklerini aktardı. İranlı yetkililere göre 4 saldırgandan 3'ü olay yerinde biri ise kaldırıldığı hastanede öldü.

Saldırıda yarısı Devrim Muhafızları mensubu olmak üzere en az 29 kişi hayatını kaybetti. En az 57 kişi de yaralandı. Dehşet anlarının video görüntüleri de ortaya çıktı. Reuters ajansının aktardığına göre bir görüntüde ateş açıldığı sırada askerlerin kendilerini yere attığı, bir askerin de silahına davrandığı görüldü. Ayrıca bir askerin, “Nereden geldiler” sorusuna, diğerinin “Arkamızdan” yanıtı verdiği duyuldu. Ölenler arasında siviller de bulunuyor. İranlı Asri Cunub Dergisi'nde çalışan Yunus Purhulu adındaki gazetecinin de saldırıda hayatını kaybettiği açıklandı.

DEAŞ ÜSTLENDİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER