Irak kaynıyor

İşsizlik, yoksulluk ve kamu hizmetleri noksanlığı nedeniyle Irak'ın güneyindeki Basra'da başlayan ve başkente sıçrayan gösteriler sürüyor. Bağdat, sokak eylemlerini kontrol etmeye çalışıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Irak kaynıyor

IRAK Başbakanı Haydar el-İbadi petrol zengini olmasına rağmen yokluk ve yoksulluk çeken Basra'daki halk gösterilerinin ardından buraya 3 milyar dolarlık kaynak ayırma taahhüdünde bulundu. Ancak gösteriler önceki akşam ve dün de sürdü.

Basra'da yerel yönetim binasına girmek isteyen göstericilere polis ateş açtı. AA'ya göre eylemler sırasında iki kişi hayatını kaybetti. Göstericilerin taş atarak karşılık verdiği eylemde 19 da güvenlik gücünün yaralandığı bildirildi. Siyasete nadiren karışan Şii lider Büyük Ayetullah Ali el-Sistani, eylemcilerle dayanışma açıklayarak bölge halkının çok az kamu hizmeti alabildiğine işaret etti. Göstericiler Basra'nın 4 km güneyinde bulunan Eni's Zubair petrol sahasına giden yolu da tuttu. Ancak ham petrol çıkarılmasının gösterilerden etkilenmediği belirtildi.

İNTERNET KESİLDİ: Öte yandan Irak İletişim Bakanlığı'nca uygulanan internete erişim engeli de sürüyor. AA muhabirine konuşan İletişim Bakanlığı Sözcüsü Hazım Muhammed, internet erişiminin ülkenin güneyindeki Meysan kentinde altyapıya verilen zarardan kaynaklı olduğunu ileri sürdü.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER