Türkiye'yi sarsan olay! 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesine AK Parti'den peş peşe tepkiler

6 yaşında bir kız çocuğunun imam nikahıyla evlendirip cinsel istismara maruz bırakıldığı iddiası tepkilere neden oldu. Davaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da müdahil olurken, AK Parti'den de peş peşe çok sert tepkiler geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur" derken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ "Lanetliyoruz.'Ama'sız, 'fakat'sız mağdurun yanında, suçlunun karşısındayız" ifadelerini kullandı. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, olayla ilgili müfettiş görevlendirildiğini belirtirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin de "Bu tür alçaklıklara müsamaha göstermeyiz. Susarsak insanlığımız yara alır" diye konuştu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye'yi sarsan olay! 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesine AK Parti'den peş peşe tepkiler

 Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G., ‘6 yaşında imam nikâhıyla evlendirildiğini ve cinsel istismara maruz kaldığı’nı belirterek şikâyetçi olmuştu. İddialarla ilgili İstanbul Anadolu Başsavcılığı’nın iddianamesi 30 Ekim’de tamamlandı. İddianamede ŞİMDİ 24 yaşında olan H.K.G.’nin anne ve babası tecavüze göz yummakla suçlandı. Kadir İstekli, tarikat lideri baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatma Gümüşel’in zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı suçunu işledikleri belirtildi. Haklarında en az 27’şer yıl hapis istendi.

AİLE BAKANLIĞI MÜDAHİL OLDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, davaya müdahil olunduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bakanlığımızca süreç yakından takip edilerek, bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir” denildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER