İsveç’in gözü Türkiye’de

11-12 Temmuz’da yapılacak NATO zirvesine kadar üye olmak isteyen İsveç’te gözler Türkiye’de. ABD ve NATO’dan ardı ardına üyeliği destekleyen açıklamalar geliyor. Ankara ikna olsa bile yeni TBMM’nin onay sürecini zirveye kadar tamamlayamama ihtimali de söz konusu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İsveç’in gözü Türkiye’de

İsveç’in NATO’ya üyeliği konusunda Türkiye’deki seçimler öncesinde yaşanan sessizlik yerini giderek artan mesaj trafiğine bırakmaya başladı. Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta 11-12 Temmuz’da yapılacak NATO Zirvesi’nde masaya tam üye olarak oturma ümidini koruyan İsveç’in gözü kulağı Türkiye’de. Henüz ikna olmadığını gizlemeyen Ankara ise İsveç’te bugün yürürlüğe girecek olan ve terörle mücadeleyi sıkılaştıran yasa bağlamında somut adımlar görmek istiyor.

BAŞBAKANIN MESAJI

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Financial Times için kaleme aldığı yazıda yeni yasanın Ankara’nın NATO’ya giriş için desteğini güvence altına almaya yönelik bir anlaşmanın “son bölümünü” oluşturduğunu yazdı. Kristersson, “İsveç’in NATO üyeliği başvurusunu ciddi bir şekilde değerlendirmenin zamanı geldi. İsveç’in NATO dışında kalmasından sadece Vladimir Putin kazançlı çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER