İlk aşıyı Bakan Koca oldu

CoronaVac aşısına onay verilmesinin ardından ilk aşıyı Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Bilim Kurulu üyeleri oldular. Fahrettin Koca, “Önümüzdeki günlerin aydınlık olacağına inanıyorum. Herkesin mutlaka aşı olması gerektiğinin altını çiziyorum” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İlk aşıyı Bakan Koca oldu

Çin’den gelen CoronaVac aşısına “acil kullanım onayı” verilmesinin ardından ilk Coronavac aşısı, Ankara Şehir Hastanesi’nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yapıldı. Koca’nın ardından Bilim Kurulu üyeleri de aşı oldu. Bakan Koca, aşılama öncesinde gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısı ile ilgili olarak ise özetle şu açıklamaları yaptı: 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA BUGÜN BAŞLANIYOR

“Acil kullanım onayı vermek üzere değerlendirme yapabilmek için Faz3 çalışması ülkemizde devam eden aşının ara sonuçlarını talep etmiş ve değerlendirmiştik. Buna göre aşının yeterince güvenli olduğu anlaşılmış, acil kullanım için de süreç başlamıştı. Bugün akşam saatlerinde (dün) Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu aşının acil kullanım onayını verdiğini duyurmuştur. Öncü olarak ilk aşıyı kendimin yaptıracağını ilan etmiştim. Huzurlarınızda, Bilim Kurulu üyelerimizden hastalığı geçirmemiş ya da gönüllü olarak aşılanmamış olanlar ile birlikte ilk aşıyı olacağız. Yarından itibaren (bugün) tüm Türkiye’de sağlık çalışanlarımızın aşılanmasına başlanacaktır. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER