Suriyeli Şerif El Ahmed’i öldüren ırkçı katilleri özel ekip arıyor

Polis, Bağcılar'da 21 yaşındaki Suriyeli Şerif El Ahmed'i öldüren 3 ırkçı saldırganı bulmak için özel ekip kurdu. Kaçış güzergâhında bulunan tüm kameralar inceleniyor. Saldırganlar Azat Y., Yusuf A. ve Mert B.A.'yı, başından silahla vurulan Ahmed'in ev arkadaşlarının teşhis ettiği öğrenildi. İdlib'de taziyeleri kabul eden aile ise 'adalet istiyoruz” dedi.

GASTE24 GASTE24
Suriyeli Şerif El Ahmed’i öldüren ırkçı katilleri özel ekip arıyor

Bazı siyasi partilerin öncülük ettiği ırkçı söylemlerin etkisiyle İstanbul Bağcılar’da Suriyeli Şerif El Ahmed’i öldüren 3 katilin izi sürülüyor. Kaçış güzergâhında bulunan tüm kameraları incelemeye alan İstanbul Emniyeti’nin katilleri enselemesinin an meselesi olduğu öğrenildi. Bağcılar’da Demirkapı Mahallesi’nde 6 Haziran günü Suriyeli 6 gencin kaldığı evi basan Azat Y., Yusuf A., Mert B.A., Şerif El Ahmed’i başından vurarak öldürdü ve kayıplara karıştı.

KAMERADA İZLERİ SÜRÜLÜYOR

İstanbul Emniyeti, cinayetin ardından katilerin izini sürmeye başladı. Cinayetin kamera kayıtlarını izleyen Şerif El Ahmed’in ev arkadaşları polise verdikleri ifadede zanlıları teşhis etti. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde kurulan özel bir ekip şüphelilerin kaçık güzergâhındaki tüm kamera kayıtlarını topladı. Görüntüleri saniye saniye inceleyen ekipler, katillerin gizlenebileceği adresleri inceleme altına aldı.

DAMATLIĞIYLA GELMELİYDİ

Irkçı cinayete kurban giden Ahmed’in ailesi ise hala şokta. İdlib’in Hafsarjah köyünde taziyeleri kabul eden Ahmed’in ailesi, katillerin bir an önce bulunmasını istediklerini dile getirdi. Talihsiz gencin yakın akrabası Tarık El Ahmed, adaletin sağlanmasını istediklerini söyledi. El Ahmed, “Bizi kimse aramadı, taziye için aramaları isterdik. Türk medyası da hiç ilgilenmedi. Evladımız ırkçı bir saldırıya kurban gitti. Onu, cenaze arabasıyla değil damatlıklarıyla görmek isterdik. Katillerin yakalanmasını ve yargılanmasını istiyoruz” dedi.

Irkçı partiler kışkırttı

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile CHP ve İYİ Parti’nin yabancı karşıtı söylemleri de ırkçı şiddeti tırmandırıyor. Sosyal medya hesaplarından her gün Türkiye'de yaşayan Suriyeliler hakkında yanıltıcı bilgiler yayınlayan muhalefet, takipçilerini kışkırtmayı başarıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER