İK'cılar için altın çağ

Vizyonlarının ‘Şimdi ve gelecek için daha iyi bir çalışma hayatına liderlik etmek' olduğunu söyleyen Berna Öztınaz, PERYÖN'ün önümüzdeki günlerde açacağı temsilciliklerle tüm Türkiye'ye yayılacağını söylüyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İK'cılar için altın çağ

İK'cılar için altın çağ - Resim : 13 bin 500 üyesi ile 2.5 milyon çalışana dokunan PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği, geçtiğimiz hafta 26. İnsan Yönetimi Kongresi'ni düzenledi. Kongre sonrası PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Berna Öztınaz ile çalışma hayatının nasıl şekillendiğini konuştuk. Bu değişim ve dönüşüm döneminde İK profesyonellerinin, dijitalizasyonla ilgili alanların ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) önünün çok açık olduğunu söyleyen Öztınaz, “Sivil toplum örgütlerinde çalışma isteyenler için çok doğru bir zaman. Sürdürülebilirlik çağın gerçeği. Mega trendlerde iklim değişikliklerinden, insan ömrünün uzamasından, göçten bahsediyoruz, tüm bunları göz önüne aldığınızda şirketlerin sosyal etkiyi hesaba katmamak gibi şansı yok. Sürdürülebilirlik projeleri gittikçe önem kazanacak, bu işin bir parçası olacak. Dolayısıyla STK tarafında da ciddi fırsatlar olacak” diyor.

2018 nasıl bir yıldı çalışma hayatı açısından?

Dünya için de zorlu ve dalgalı bir yıl. Bence mega trendlerin etkilerini de görmeye başladığımız bir yıl. Baktığınızda hem ekonomik, sosyal, politik belirsizlikler ve dalgalanmaların yoğun olduğu bir yıl oldu hem de hep gelecek diye konuşulan mega trendler, mesela insan ömrünün uzaması, biyoloji ve bilimde yapılan bir takım keşifler artık elle tutulur hale geldi. İklim değişikliğinin ciddi etkileri ve tabii ki yapay zeka, sanayi 4.0 ve dijitalizasyon, artık ciddi ciddi günlük hayatın içine girmeyi başladı, bence insanoğlunun tam olarak bir kararla yüzleştiği bir yıl oldu. Biz kendi tutumumuzun nasıl olduğunu belirlemeye çalışıyoruz sadece. Türkiye zaten belirsizliklere alışık bir ülke. Bunda sonra da belirsizlikler olacaktır. Evet bir dönem moraller bozuldu, daha iyiye mi gidilir, daha kötüye mi gidilir diye soru işaretleri oldu. Ama benim en azından 2 bin 500 kişinin katıldığı kongreden süzdüğüm şey, ciddi bir umut havası, pozitif bir kararlılık, daha çok çalışmaya ve üretmeye yönelik de bir isteklilik idi. Herkeste bu moralsizlik havasından çıkıp önümüze bakalım havası var.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER