Hububatçılardan 1,2 milyar dolarlık ihracat

Türkiye'nin hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatının yüzde 29,1'lik kısmını karşılayan Güneydoğu Anadolu Bölgesi, yılın ilk yarısında 1 milyar 214 milyon 635 bin dolarlık ihracata imza attı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hububatçılardan 1,2 milyar dolarlık ihracat

AA muhabirinin Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birlikleri (GAİB) verilerinden derlediği bilgiye göre, tarım üretiminin yoğun yapıldığı Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Kilis'in bağlı olduğu GAİB üyesi firmalar, yılın ilk yarısında 168 ülke ve serbest bölgeye 1 milyon 875 bin 285 ton ürün gönderdi.

Böylelikle ülkeye 1 milyar 214 milyon 635 bin dolar döviz kazandıran bölge ihracatçıları, değerde yüzde 18,1 ve miktarda ise 8 büyüme kaydetti. Bölgeden en fazla makarna ihraç edildi. 260 milyon 484 bin dolarlık makarna ihracatını, 217 milyon 304 bin dolarla bitkisel yağlar, 205 milyon 62 bin dolarla buğday unu takip etti. Bölgenin bitkisel yağlardaki ihracatı ise geçen yılın aynı dönemi göre yüzde 23,7 arttı.

EN FAZLA İHRACAT IRAK'A YAPILDI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER