Menbic sınırının sıfır noktası... YPG/PKK’lılarla 500 metre

TSK ve Suriye Milli Ordusu güçleri, terörden temizlenmesi hedeflenen Tel Rıfat ve Menbic’e harekât için Ankara’dan gelecek emri bekliyor. Hürriyet, terör örgütü YPG/PKK’nın kontrolündeki Menbic El Boğaz köyünün sıfır noktasına gitti. Sivillerin olmadığı köye yerleşen teröristler, evleri cephanelik olarak kullanıyor. Keskin nişancıların da yerleştirildiği köyde hendek ve siperler kazılmış durumda. YPG/PKK’lı teröristlerin 500 metre uzağında ise Suriye Milli Ordusu Güçleri elleri tetikte bekliyor. Tel Rıfat’ta 3 bin, Menbic’te ise 5 bine yakın silahlı YPG/PKK’lı bulunduğu belirlendi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Menbic sınırının sıfır noktası... YPG/PKK’lılarla 500 metre

Terör örgütü YPG/PKK, 6 yıl önce yerleştiği Menbic’in kırsal alanında bulunan El Boğaz köyünde üs kurdu. Fırat Kalkanı Harekâtı ile terörden temizlenen güvenli bölgeye sıfır noktada bulunan El Boğaz köyüne yerleşen YPG/PKK’lılar, sivilleri çıkarttığı köydeki evleri cephanelik olarak kullanıyor. Aynı zamanda evlerde üslenen teröristler, su depoları ile kulelere keskin nişancılar yerleştirmiş durumda. Bölgeyi görebilecek yükseklikteki kulelere yerleşen YPG/PKK’lı teröristler, Türkiye’nin kontrolündeki bölgeyi de gözetliyor. Bu noktalardan sürekli güvenli bölgelere taciz ateşi açılıyor. YPG/PKK’lıların 500 metre uzağında ise Mehmetçik ile hareket eden Suriye Milli Ordusu Güçleri (SMO) de elleri tetikte bekliyor.

TEL RIFAT’TA 3 BİN YPG/PKK’LI

YPG/PKK, harekât öncesi hem Tel Rıfat hem de Menbic’te yığınak yaparken, bu iki bögedeki teröristlerin durumları da masaya yatırıldı. Yapılan istihbari çalışmalarda, Tel Rıfat’ta 3 bin, Menbic’te ise 5 bine yakın silahlı YPG/PKK’lının bulunduğu belirlendi. Tel Rıfat’taki silahlı YPG/PKK’lıların çoğunun ise daha önce Zeytin Dalı Harekâtı ile terörden temizlenen Afrin’den kaçan teröristlerden oluştuğu kaydedildi. Afrin’de bozguna uğrayan teröristlerin YPG/PKK’nın kontrolündeki en yakın bölge olan Tel Rıfat’a geçtiği, o tarihten bu yana burada kaldıkları öğrenildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER